Dries Verhoeven

Foto: Polina Nazarova

Beeldend kunstenaar/theatermaker Dries Verhoeven bevraagt in zijn installaties en performances onze verhouding tot dat wat ongebruikelijk, ongemakkelijk, of afstotelijk is.

Vaak wordt het publiek onderdeel van het werk; bijvoorbeeld toen hij via datingapp Grindr mensen uitnodigde naar zijn installatie Wanna play? Hij zocht contact met mannen niet vanwege seks, maar om zichtbaar voor een publiek andere vormen van intimiteit te verkennen. Vorige jaar trok de installatie Happiness veel aandacht: in een clandestiene apotheek gaf een robot uitleg over drugs, pijnstillers en antidepressiva. Tegelijkertijd wierp de robot vragen op over de maakbaarheid van geluk, door de vergelijking tussen haar eigen posthumane verschijning en middelengebruik. 

Het werk van Verhoeven was op veel buitenlandse festivals te zien, zoals de Wiener Festwochen (Wenen), LIFT (Londen) en het Festival Transamérique (Montreal). Hij won prijzen als de Mont Blanc Young Directors Award (op de Salzburger Festspiele) en de prijs voor 'Best International Performance' op het Fadjr International Theater Festival in Teheran, voor zijn installatie Guilty Landscapes.

Website Dries Verhoeven

Afbeeldingen

Cookie-instellingen